2023. 05. 30., Kedd, 08:51

Randizni érkezett Kaposvárra, végül betörés lett belőle

Nem jött össze a randi, pénze nem volt a visszaútra, ezért portyára indult a büntetett előéletű pesti férfi. Előbb egy lakásba tört be, majd egy kocsit rámolt ki.

A börtönbüntetésből frissen szabadult férfi 2023 márciusában interneten ismerkedett meg egy kaposvári nővel, ezért Kaposvárra érkezett. A találkozás nem volt sikeres, a férfinak viszont nem volt pénze visszajutni Budapestre, ezért elhatározta, hogy betörésből fog bevételhez jutni

Besurrant egy belvárosi társasházba, ahol az egyik negyedik emeleti lakás műanyag bejárati ajtajának díszkazettáját a magával vitt öngyújtóval kiégette, majd bemászott a lakásba, ahonnan mobiltelefont és aranyékszereket tulajdonított el jogtalanul közel 200.000 forint értékben.

A vádlott a zsákmánnyal nem elégedett meg, ezért a társasház mélygarázsában betörte az egyik ott parkoló autó ablakát, és abból készpénzt, illetve elektromos cigarettát lopott el.

A férfi azonban véletlenül az elkövetés helyének közelében hagyta a táskáját, melynek tartalma alapján a kaposvári nyomozók megállapították a személyazonosságát, majd elfogatóparancs alapján rövid időn belül őrizetbe vették őt. A Kaposvári Járási Ügyészség a vádlottat gyorsított eljárásban állította a Kaposvári Járásbíróság elé.

A 2022 májusában megtartott tárgyaláson a bíróság az ügyészi váddal egyezően állapította meg a többszörös és egyben különös visszaesőnek minősülő férfi bűnösségét, akit ezért 2 év 9 hónap fegyházbüntetésre ítélt. A példásan szigorú ítélet első fokon jogerőre emelkedett

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: