2023. 05. 26., Péntek, 12:10

Megmenekülnek a kisbüfék-kiskocsmák az NTAK adatszolgáltatás őrületétől

Sok vendéglátós már a bezárást fontolgatta a július 1-el hatályba lépő adatszolgáltató rendszer miatt. Most úgy tűnik megnyugodhatnak a kisebb egységek, csak a 100 millió forintot meghaladó nettó árbevétel felett indul el a kötelezettség.

2023. július 1-től az NTAK-ba kizárólag az a vendéglátó üzlet üzemeltetője és turisztikai attrakció működtetője köteles saját vendéglátó vagy jegykezelő szoftverén keresztül adatot küldeni, amelynek 2022. évi nettó árbevétele szolgáltatási helyenként meghaladta a 100 millió forintot.

2024. január 1-jétől az NTAK-ba az adatok szolgáltatását és továbbítását azoknak a vendéglátó üzlet üzemeltetője és turisztikai attrakció működtetője lenne köteles megkezdeni, amelynek szolgáltatási helyenként 2022. évi nettó árbevétele elérte a 12 millió forintot, de nem haladta meg a 100 millió forintot.

Az Magyar Turisztikai Ügynökség javasolta azt is, hogy a 12 millió forint nettó árbevételt el nem érő vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók számára ne legyen kötelező az NTAK adatszolgáltatás.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: