2023. 05. 16., Kedd, 09:34

Több mint 12.000 liter gázolajat sikkasztott el a somogyi teherautó sofőr

Rendszeresen visszaélt a munkáltatója által számára biztosított tankolókártyával, több mint 5 millió forintnyi üzemanyagot lopott el.

A férfi 2020 szeptembere és a 2021 novembere között egy egyéni vállalkozó alkalmazásában állt, mint tehergépkocsi vezető. A férfi ennek során az Európai Unió területén végzett árufuvarozást a munkáltatója által bérelt tehergépkocsival. A feladat ellátásához  2 db üzemanyagkártyát használt, amelyeket kizárólag a tehergépkocsi tankolásához lehetett volna használni. Ennek ellenére a férfi 2021 májusa és 2021 novembere között

38 alkalommal a tankolókártyával egy Nagyatádhoz közeli benzinkúton nem a tehergépkocsi üzemanyagtartályába, hanem külön hordókba, illetve kannákba tankolt. Az így megszerzett gázolajat utána jóval a kiskereskedelmi ár alatt az ismerősi körében értékesítette

Ezzel a módszerrel összesen több mint 12.000 liter gázolajat tulajdonított el jogtalanul, melynek értéke meghaladta az 5 millió forintot. A férfi elfogásakor éppen egy ismerősének készült értékesíteni 415 liter gázolajat, így az elkövetési értékből 220.000,-Ft megtérült.

 

A Nagyatádi Járási Ügyészség a vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: