2023. 05. 08., Hétfő, 10:21

Pénteken Kaposvárról rajtol a Tour de Hongrie, a belvárosi autózást el lehet felejteni

A verseny kapcsán több cikkünk is született már, a harmadik futam, amely Kaposvárról rajtol pénteken teljesen átírta a buszmenetrendeket valamint a belvárosi közlekedést is, ezúttal utóbbiról adunk bővebb tájékoztatást.

A nagyobb lezárások főként a belvárost érintik majd, itt a Fő utcát, a Pécsi utcát, a Hársfa utcát, a Baross Gábor utcát, az Áchim András utcát és a Vásártéri utat is lezárják majd a verseny időtartalma alatt. Egészen pontosan az alábbiak szerint kell számítani korlátozásokra:

  • május 11. csütörtök 18 órától - május 12. péntek 15 óráig megállni tilos a Rákóczi tér 3-tól a Budai Nagy Antal utcáig, a Budai Nagy Antal utcában a vasútállomástól egészen a Baross Gábor utca kezdetéig, valamint a Rákóczi tér 19-től a 13-as számig (a Kaposvári Nagypiac előtti utca).
  • a fenti szakasz május 12. péntek reggel 7 órától egészen délután 3-ig teljes lezárásra kerül
  • május 12-én 11.45-től egészen 12.40-ig lezárásra kerül: Baross Gábor utca, Hársfa utca, Fő utca, Pécsi utca, Mező utca, Guba Sándor utca, Toponári út, Kemping utca (Toponár), a 61-es elkerülő Toponár és a Jutai út közötti szakasza, Jutai út, Vásártéri út, Áchim András utca, Újpiac tér

A verseny közben rendőri irányítás mellett lesz lehetőség az útvonalakat keresztező forgalomra. A versenyzőket többek között szervizkocsik, mentőautók és motorosok, valamint rendőrök fogják kísérni. A kerékpárosok a rendőri biztosításra és a motoros biztosítókra hagyatkoznak, a közúti jelzéseket figyelmen kívül hagyják.

A rendőrség kéri, hogy a verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – az alábbi útvonalon ne induljanak útnak, vagy válasszanak más megközelítési lehetőséget.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: