2023. 05. 02., Kedd, 14:27

A sportfogadás jövője

A sportfogadás évtizedek óta a sport elengedhetetlen része. Az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül, amely nagyrészt a technológia fejlődésének köszönhető. Természetesen a fogadás ma már egyre inkább beépült az online térbe, amely gyorsabbá és elérhetőbbé teszi mindenki számára, de a hagyományos verzió még inkább fénykorát éli.

Az európai piac a globális iGaming világ egyik fő pillére. Míg több ország szilárd szabályozási rendszerrel rendelkezik, Európa továbbra is mérceként határozza meg éves növekedését. A hagyományos irodák még mindig népszerűek, de a közeljövőben az online sportfogadás oldalak is egyre inkább fellendülnek számítógépről, de főleg telefonról. És ez teljesen logikus! Az emberek gyors és egyszerű módot keresnek a fogadások megkötésére, anélkül hogy sok időt rá kéne szánjanak kevéske szabadidejükből.

Döbbenetes statisztika a számok tükrében!

Európa játékbevétele 2027-ben várhatóan eléri a 134 milliárd eurót, ami közel 30%-os növekedést jelent a 2019-es 100,8 milliárd euróhoz képest – szerepel az EGBA (European of Games and Betting) jelentésében. Ami pedig a 2027-es piaci részesedésre vonatkozó becsléseket illeti, az előrejelzések 79,7 milliárd eurós offline szerencsejátékból származó piaci bevételt jeleznek, szemben az online-ból származó 54,3 milliárd euróval szemben, ami jelentős különbség a játéktermek javára.

Mindez azt igazolja, hogy bár az online tér jelentősen fejlődik, a hagyományos játékok még mindig birtokolják a legnagyobb piaci részesedést. Viszont a nagy teljesítményű technológia, a továbbfejlesztett tartalomkínálat, de olyan globális sportesemények is, mint a világbajnokság, igazán keresetté tették az offline és online sportfogadásokat.

Az online szektor követi a trendeket!

Az előző évekhez képest a sportfogadás volt a második legkedveltebb játék az online térben. Az online oldalak követik a felerősödő trendeket, hiszen a piacon egyre több játékos fordul ez irányba, a végtelen játéklehetőségek és fogadások széles skálájának egy helyen elérhető kényelme és elérhetősége miatt. Éppen ezért egyre több üzemeltető bővíteni online portfólióját.

Fejlesztés a siker érdekében!

A bukmékerek hűségesen követik ügyfeleik kívánságait, és a nagy verseny miatt igyekeznek új és más lehetőségeket kínálni rajongóiknak arra, hogy kedvenc sportjaikból pénzt keressenek – ez lehet bónuszok fogadása, különféle élő közvetítések, bajnokságok stb. Mivel számos lehetőség kínálkozik, már vannak olyan oldalak a piacon, amelyek segítenek az ügyfeleknek egyes fogadótársaságok összehasonlításában bizonyos kritériumok alapján, mint például minősítés, minimális befizetés, maximális profit. Ezenkívül fogadási útmutatókat, előrejelzéseket és egyebeket is kínálnak. Ez nagyban megkönnyíti az online fogadást, mivel a rajongók gyorsan és egyszerűen megtalálhatják a számukra legjobb fogadási feltételeket.

Az online sportfogadás folyamatosan fejlődik!

Példátlan ütemben fejlődtek az elmúlt években, folyamatosan gyarapodnak – nem csak a világon, hanem hazánkban is. Talán soha nem volt ilyen egyszerű és megfizethetőbb világszerte. Ez folyamatosan növeli a szurkolók számát, miközben lehetőséget ad nekik, hogy bekapcsolódjanak a játékba – ha nem is közvetlenül, de legalább úgy, hogy fogadhatnak egy kedvenc csapatukra vagy játékosukra.

Sok rajongó már most is mobilon követi kedvenc sportágait, a mobil verzióinak elérése csak megkönnyíti számukra az egészet. A mobiltelefonon keresztül történő fogadás azt jelenti, hogy a fogadások szerelmesei bárhol és bármikor közvetlenül fogadhatnak. Szóval mindenképp egy olyan terület, ahol további fejlődés várható a következő években. Az új sportágak megjelenésével pedig a korlátok folyamatosan csökkenni fognak, és mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy megcélozza azt a területet, amelyik a legszórakoztatóbb és legérdekesebb számára.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: