2023. 04. 18., Kedd, 10:26

Megöllek Titeket! - ordította a rendőrök elől menekülő ámokfutó Kaposváron, még mindig szökésben van

Az autós üldözés után egy ház udvarára menekült, ahova egy több mint tízfős társaság is megérkezett, ütötték-verték a rendőröket.

Nem állt meg, inkább gázt adott

Április 16-án, éjszaka a rendőrök gépjárművel haladtak a Somogy vármegyei 7. számú úton, amikor egy gépkocsit vezető személlyel akartak intézkedni.

A sofőr a rendőri felszólításnak nem tett eleget és a megkülönböztető jelzések ellenére sem állt meg, hanem a megengedett sebességet jelentősen túllépve próbált elmenekülni.

Egy udvaron sikerült megállítani

Végül egy ingatlan előtt megállt és az autóból kiszállva befutott a ház udvarára. A rendőrök futva üldözőbe vették, közben többször felszólították, hogy álljon meg és vesse magát alá a rendőri intézkedésnek. Végül az udvaron utolérték és testi kényszert alkalmazva akarták megbilincselni.

Egy egész galeri támadt rá a rendőrökre

Időközben a rendőri intézkedés helyszínére megérkezett egy több mint tíz főt meghaladó társaság, akik hangosan kiabálva igyekeztek a rendőröket megakadályozni. Ennek során közülük négyen többször ököllel megütötték a rendőröket, illetve az egyik rendőr ujját is megfeszítették annak érdekében, hogy engedje el a társukat.

A dulakodás során az eredetileg intézkedés alá vont elkövető a rendőröket hangosan szidva, „Megöllek Titeket!” szavakkal fenyegetve próbálta kiszabadítani magát, miközben ököllel ő maga is több alkalommal is megütötte a rendőröket, majd a társai magatartását kihasználva elmenekült a helyszínről. A rendőrök 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Még mindig szökésben van

 

A regionális nyomozó ügyészség a szökésben lévő elkövetővel szemben elfogatóparancsot bocsátott ki, míg a rendőröket bántalmazó további négy elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, majd őket őrizetbe vette és indítványozta a letartóztatásuk elrendelését.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: