2023. 04. 13., Csütörtök, 10:34

Leköpte és megrángatta volt élettársát a részeg férfi egy somogyi buszmegállóban, gyermekeik szeme láttára

A buszról leszálló kislányát fel is emelte, aki erre sírni kezdett, három jelenlévő nő megpróbálta visszafogni az ingerült férfit, de őket is lökdösni és köpködi kezdte.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt most vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki agresszívan lépett fel volt élettársával és az őt csitítani próbáló másik két nővel szemben. A vádirat lényege szerint a férfinak megromlott a kapcsolata élettársával, aki a közös lakóhelyükről a gyermekeikkel együtt az egyik közeli faluba költözött. A vádlott 2023 februárjában ittas állapotban éppen ennek a falunak buszmegállójában tartózkodott, amikor ott megjelent a volt élettársa, aki a gyermekeiket szállító autóbuszt várta.

A férfi ekkor becsmérelni kezdte volt élettársát, miközben azt hangoztatta, hogy találkozni akar a gyerekeivel, amitől az asszony nem zárkózott el, de közölte, hogy arra ne ittas állapotban kerüljön sor. A férfi sérelmezte a kapott választ, és a vállánál fogva egy alkalommal meglökte a nőt, illetőleg le is köpte. 

Időközben megérkezett az autóbusz, ezért a vádlott az arról leszálló gyerekei közül kiskorú lányát felemelte, aki ettől sírni kezdett, mire buszmegállóban jelenlévő három másik asszony is felszólította a vádlottat, hogy a cselekményével hagyjon fel. Ettől a férfi még ingerültebb lett és az egyik nőt hátba ütötte, míg a másikat leköpte és a vállánál fogva meglökte.  

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége a vádlottat gyorsított eljárásban állította a Barcsi Járásbíróság elé. A bíróság a férfit - az ügyészi váddal egyező tényállás és minősítés mellett - 90 nap elzárásra ítélte.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: