2023. 04. 12., Szerda, 12:02

A kismamák pénzt, a bagósok ingyen e-cigit kapnak Angliában, hogy leszokjanak a dohányzásról

2019-ben az angol kormány ígéretet tett arra, hogy füstmentessé válnak, de legalábbis 5% alá csökkentik a dohányzás arányát. Az elhatározás jól halad, 2021-ben már a dohányzás elterjedtsége Angliában az eddigi legalacsonyabb, 13% volt.

A kormány elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ra 5% alá szorítja a dohányzás arányát Angliában. A tervek között szerepel a kiskorúak és az illegális vape-értékesítés visszaszorítása is. A "füstmentesség" érdekében, egymillió dohányos kap ingyenes e-cigi csomagot, hogy a dohánytermékekről való leszokásra ösztönözzék őket. Az intézkedéscsomag részeként a terhes nőknek 400 fontot is felajánlanak a ösztönzésképp a leszokáshoz. A kormány szerint Angliában majdnem minden ötödik dohányos kap majd ilyen csomagot. 

Keddi beszédében Neil O'Brien egészségügyi miniszter az ingyenes vape-politikát - amelyet swap to stop-nak hívnak - a maga nemében elsőnek nevezte a világon.

 A program mintegy 45 millió fontba, azaz közel 20 milliárd forintba kerül majd, amit az egészségügyi minisztérium költségvetéséből fognak finanszírozni. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: