2023. 04. 11., Kedd, 09:45

Hamis személyit adott az igazoltató rendőröknek majd elfutott, órákig kergették a kaposvári férfit

Mivel már más ügy miatt körözték a férfit hamis személyit adott a rendőröknek majd futásnak eredt, pár óra múlva tudták csak elkapni.

Az április 3-án megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a Kaposvári Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt azt a férfit, aki egy más nevére szóló személyi igazolványt mutatott fel a vele szemben intézkedő rendőrnek.   

A többszörösen büntetett előéletű, húszas éveiben járó férfi 2023 februárjában egy telekocsiban utazva Kaposvár felől Pécs irányába indult, azonban a rendőrjárőrök nem sokkal később közúti ellenőrzés alá vonták a gépjárművet és utasait. A vádlott ekkor – hiszen tudta, hogy az ellene folyamatban lévő más büntetőeljárásban a hatóságok már körözik – a valódi kilétének titokban tartása érdekében egy más nevére kiállított személyi igazolványt nyújtott át a rendőröknek. 

Mivel a vádlott nem hasonlított az igazolványon szereplő fényképre, a járőrök hamar gyanút fogtak, azonban a tényleges személyazonosságának megállapítása előtt a férfi hirtelen elfutott a helyszínről. A vádlott mindazonáltal nem sokáig volt szökésben, alig pár óra múlva a rendőrök elfogták és büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. 

A jelenleg más ügyben fogvatartott férfit a Kaposvári Járásbíróság a 2023. április 3-án, távmeghallgatás útján megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és 1 év végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal elrendelte a vádlott két korábbi – 1 év, illetve 1 év 6 hónap tartamú – felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is.

A kihirdetett ítéletet a vádlott, a védője, és az ügyészség is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: