2023. 04. 01., Szombat, 09:00

150 méteres szökőkutat építenek Kaposváron, a város fennállásának 150. évfordulójára

1873-ban nyilvánították Kaposvárt rendezett tanácsú várossá, így 2023-ban immár a 150. születésnapunkat ünnepelhetjük!

A vezetés pedig oda is teszi magát ha ünneplésről van szó, a tervek között pedig szerepel egy giga-mega szökőkút is, ami a jubileum alkalmából nem kisebb, mint 150 méteres lesz Kaposváron! Mivel eme jeles kort ünnepelheti városunk a projektgazdák egy gigantikus, 150 méter átmérőjű, 15 méter magas, összesen napi 74 ezer liter vizet megmozgató, 82 fúvókával rendelkező monstrumot terveztek, amely ráadásul a város egy elhagyatott pontjába lehelne új életet:

a tervek szerint ugyanis a szökőkút a Domus helyén épül.

Információink szerint a szökőkút a szivárvány minden árnyalatában tündökölhet majd az ultramodern LED világításnak köszönhetően, a hangszóróknak hála pedig egész nap szólhat belőle többek között a The Beatles-től a The Fool on the Hill, vagy Rufus Wainwrighttól az April Fools is, de a zenékről a városlakók is szavazhatnak majd sőt, ingyenes füldugó-automatákat is kap a környék. Az építkezés április elsején kezdődik meg, várhatóan a nyár végén fejeződik majd be.

Gratulálunk ha eddig legörgettél, reméljük tetszett az áprilisi tréfánk! Nem vágtad le? Nézz rá a naptárra!

“150 méteres szökőkutat építenek Kaposváron, a város fennállásának 150. évfordulójára” cikkünk tartalma teljes egészében a képzelet szüleménye, annak bármely kapcsolata a valósággal csak a véletlen műve.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: