2023. 03. 20., Hétfő, 10:27

Elkészült az új kaposvári közbringarendszer honlapja, de a lényegre még mindig várhatunk

Sajnos még mindig nem kerültek helyükre a tavaly őszre beharangozott új kaposvári közbringarendszer biciklijei.

A tavasz beköszöntével újra kicsit felpörgött a város 18 pontján fellelhető dokkolóállomások körül a munka, ám a sárga elektromos rásegítésű biciklikre még mindig várni kell. Élőben a szerencsésebbek ősszel már láthatták őket a Desedán egy rövid tesztüzem során, ám a várost még mindig nem lepte el a 170 darab Tekergő.

Megérkeztek a Desedára az első kaposvári tekergők

Megérkeztek a Desedára az első kaposvári tekergők

Az ősz elejére ígért kaposvári közbicikli-rendszer, a Kaposvári Tekergő első kerékpárjai - melynek színét márciusban még mi is megszavaztattuk - megérkeztek a városba.

A rendszerhez készült honlapon viszont már végig lehet vinni a regisztrációs folyamatot, valamint valószínűleg később majd élőben lehet követni a dokkolók és biciklik állapotát is. Jelenleg egyedül a már tesztelt desedai dokkoló kapott zöld jelzést, amely mutatja a helyszínen lévő biciklik számát és szabad parkolók helyét is, valószínűleg ez lesz majd a módi a többi 17 helyszínen is.

Sajnos nem kék, de azért sárga lesz az új kaposvári közbringa!

Sajnos nem kék, de azért sárga lesz az új kaposvári közbringa!

Mi is megkérdeztünk titeket, nálatok a 74 kék nyert (haha) de ezt oldalunkon is szintén a sárga követte.

A rendszerbe egyébként már be lehet regisztrálni, viszont bicikliket még egyedül csak Horvátországban, egészen pontosan Pulában látunk. Úgy tűnik a kerékpárok GPS nyomkövetője már működik, és talán egy horvát raktárban várják, hogy végre szelhessék a kaposvári utakat. Ebből sokkal többet nem nagyon lehet kiolvasni, talán még annyit,  hogy QR kóddal lehet majd kibérelni a bicikliket, fizetni pedig MasterCard, Maestro és Visa kártyával lehet.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: