2023. 03. 10., Péntek, 21:03

Tudott a bombázó érkezéséről a Honvédség, tervezett volt az útvonal

Csütörtök délután több, mint másfél órát töltött el a US Air Force B-52-es bombázója Kaposvár és Somogy felett, a Honvédség tájékoztatása szerint a repülést egyeztették velük.

A minap számoltunk be egy különös vendégről, amely a magyar valamint a kaposvári légtérben töltött néhány órát csütörtökön. A világ egyik legnagyobb bombázójaként számon tartott B-52H Stratofortress 4 óra után érkezett Kaposvár fölé, és a környéken még körözött jó másfél órát mielőtt továbbállt:

Órákig körözött Kaposvár felett egy amerikai nehézbombázó

Órákig körözött Kaposvár felett egy amerikai nehézbombázó

Csütörtökön késő délután városunk felé érkezett a US Air Force egyik B-52H Stratofortress repülőgépe, amely a világ legismertebb nehézbombázója.

Megkérdeztük a részletekről a Magyar Honvédséget is, ők pedig nekünk elmondták, hogy tudtak a gép érkezéséről, minden előre eltervezett volt, és nem igényelt semmiféle beavatkozást:

A B-52-es repülés előre tervezett volt és már korábban egyeztetésre került a Magyar Honvédség Légierő Parancsnoksággal. A gép érvényes repülési engedéllyel rendelkezett és végig kapcsolatban volt a polgári és katonai légiirányítással.  Tekintettel a fentiekre a repülés nem igényelt intézkedést a Magyar Honvédség légierejének részéről.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: