2023. 03. 03., Péntek, 12:25

Tockost adott beosztottjának a gyógyszertári vezető, elítélték érte

Az ajkai gyógyszertár vezetője így gondolta munkára bírni kollégáját.

Egészen szürreális történetbe futottunk bele, mely szerint egy ajkai gyógyszertár vezetője tarkón ütött egy gyógyszertári szakaszisztenst csak azért, mert szerinte nem hívta és nem szolgálta ki időben az üzletbe belépő vásárlót. 

A vádlott a gyógyszertár irodájában tartózkodva kamerafelvételen keresztül észlelte, hogy a gyógyszertár fogadóterében egy személy várakozik, akit a sértett még mindig nem szolgált ki, ezért az irodából a sértetthez ment, közel hajolt hozzá, kezét a hátára tette és megkérdezte tőle, hogy: „tudod-e hívni a következő beteget?”, amire a sértett helyeselt, de egyben magyarázkodni kezdett, hogy arra vár, ránézzen a vásárló.  A vádlott ekkor hangosan számonkérte a sértettet, hogy miért nem szólítja a beteget, majd egy alkalommal igen kis erővel tarkón ütötte.

 Az Ajkai Járásbíróság 6 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt az 52 éves férfit, tekintettel arra hogy a sértett gyógyszertári szakasszisztensként dolgozott az elkövetés időpontjában, így közfeladatot ellátó személynek minősül. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: