2023. 03. 03., Péntek, 12:47

Lehajtott az útról és a szántóföldön át próbált meglógni a 32 embert csempésző kisbusz a Balatonnál - VIDEÓ

Mikor a rendőrök meg akarták állítani a szlovén kisbuszt Balatonszentgyörgynél, az inkább menekülni kezdett, áttört egy drótkerítést és egy szántóföldön át akart meglógni.

A járőrök március 2-án délelőtt a 7-es számú főútvonalon, Balatonkeresztúrnál követni kezdtek egy szlovén honosságú mikrobuszt. A Nagykanizsa irányába közlekedő sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem nagy sebességgel haladt tovább, végül Balatonszentgyörgy külterületén lehajtott az útról, átszakított egy drótkerítést, de a szántóföldön megsüllyedt és elakadt.  Ekkor a jármű vezetője és utasai megpróbáltak gyalogosan elmenekülni, azonban kutyás rendőr és drón segítségével rövidesen mindannyiukat felkutatták és elfogták.

Az autót egy litván férfi vezette, aki rajta kívül 32, magukat bangladesi állampolgárnak valló illegális migránst szállított, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően - az országok közötti megállapodás alapján - az illegális bevándorlókat Nagylaknál átadták a román hatóság részére.

A 28 éves járművezetőt a Somogyi Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: