Újra pályázik Fülöp Péter a Csiky igazgatói posztjára

2023. 03. 02., Csütörtök, 13:56

Újra pályázik Fülöp Péter a Csiky igazgatói posztjára

Újra pályázik a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára Fülöp Péter, az intézmény jelenlegi vezetője – tudta meg az Index. A direktor elmondta, több szempontból motiváltnak érzi magát.

A kaposvári önkormányzat pályázatot írt ki a Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára, a direktor 2023. szeptember 1-jétől öt éven át töltheti be a tisztséget. A városi közgyűlés csütörtöki döntésének indoka, hogy a teátrumot 2016 óta vezető Fülöp Péter megbízatása augusztus 31-én lejár.

Az ügyben a lap megkereste Fülöp Pétert, hogy újra pályázik-e az igazgatói posztért.

Igen, terveim szerint beadom a pályázatot. Egyfelől a munkatársaimmal való beszélgetések, másfelől a fenntartó által támasztott fontos és új kihívások motiválnak.

Az elmúlt években mindig volt valamilyen kihívás a színház háza táján, ami nem engedte, hogy elkényelmesedjen – tette hozzá a direktor. „Kiköltöztünk, felújítottunk, beköltöztünk, elindultunk, majd jött a Covid, és leálltunk. Aztán újra elindultunk, most pedig a rezsihelyzet miatt van belső korlátozás, de hamarosan megint újraindulunk.”

Pici óhaj, titkos vágy, hogy a következő években olyan időszak is jöjjön, amikor nemcsak válságot kell kezelni, hanem az intézményrendszert a maga valójában lehet látni működni – fogalmazott Fülöp.

„Örömmel vállaltuk a feladatot a csapatommal. És vannak még olyan gondolataim, ötleteim, amelyeket szeretnék megvalósítani” – mondta.

Fülöp Péter most a tervekről nem beszélt, arra, hogy más pályázóról tud-e, nemmel felelt. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: