2023. 02. 21., Kedd, 15:21

Balatonlellén felejtette utasát a buszsofőr, egy szál papucsban vészelte át az éjszakát

Egyszerűen ott felejtették a fiatal lányt, akinek így 24 óráig tartott az amúgy 4 és fél órás út.

Kirsty Budapesten szállt fel a német tulajdonú cég Zágrábba tartó nemzetközi buszjáratára. Balatonlellén a sofőr, rövid pihenőt tartva, megállt egy benzinkútnál: azt mondta, 15 perc múlva mennek tovább. A lány beugrott a kútra egy hot-dogért. Mire 10 perc múlva visszatért a parkolóba, a busz már kilométerekkel arrébb járt Kirsty összes csomagjával és pénzével együtt. Az egyetemista egy szál papucsban és könnyű nyári öltözetben nézett a ködbe vesző járata után.

A magyarok mindenben segítettek, visszaadták az emberekbe vetett bizalmamat és hitemet – mondta a lány, aki a busztársaság két, arra járó járatát is megvárta: A Budapestre tartóra nem fért fel, a Ljubljanába igyekvőre pedig nem volt értelme jegyet váltania.

– Próbáltam elmagyarázni, hogy mi történt, de senki sem beszélt angolul – magyarázza a lány, aki kabátját és cipőjét is a buszon hagyta.

Így, dideregve telt az egész éjszaka, s bár a kút személyzete és vendégei is segítőkészek voltak, Kirtsyn eluralkodott a pánik

Végül reggel hétkor, a kúton műszakját befejező nő vitte le az állomásra, ahol a lány vonatra ült, és pár óra múlva ugyanott volt, ahonnan 24 órája elindult: Budapesten. Itt újabb jegyet kellett vennie Zágrábba, ahová aztán szerencsésen, egy napos késéssel meg is érkezett.

 

 

A busztársaság elnézést kért sofőrje hanyagsága miatt, de kártérítést nem fizet.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: