2023. 02. 15., Szerda, 06:55

A saját épségét sem kímélte, miközben megmentett egy rétisast a balatoni halőr

via

Egy röpképtelen rétisast fedezett fel a szolgálatteljesítés közben Bohn Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőre Somogyszentpál határában. Miközben befogta a ragadozót, hogy eljuttassa a madármentőkhöz, egy óvatlan mozdulat során a madár mély sebeket ejtett rajta – számolt be a rendkívüli esteről az Agrotrend.

 

A Balatoni Halgazdálkodás halőreinek feladata nem csak a halállomány őrzése, de a vízi és vízparti környezet, az élővilág változásainak figyelemmel követése, az esetleges problémák jelentése is. A napokban szolgálatteljesítés során egyik járőrpárosuk a Cigány-csatorna töltésén haladt, amikor egy mezőn ücsörgő rétisasra lettek figyelmesek. Mikor megkísérelték lefotózni, észre vették, hogy a madár röpképtelen, csak szökellve próbált előlük menekülni.

Később derült ki, hogy mindkét szárnya megsérült, így veszélybe került az élete, ugyanis nem tudott volna vadászni. Ezért Bohn Gábor halőr a saját testi épségét is veszélyeztetve megfogta a madarat, míg az értesített természetvédelmi őr kiérkezett a helyszínre. A gyönyörű állat már szakértő kezekbe került és minden esélye megvan a jövőbeni szabad életre.

Ilyen egy igazi természetvédő halőr! Gratulálunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: