2023. 01. 25., Szerda, 08:41

Pénztárcalopás, kényszerítés, élelmiszer raktár fosztogatása egy somogyi gyermekotthonban

Nagyon duva állapotok utalkodnak a hazai gyermekotthonokban. Nemrég szexuális zaklatásról érkeztek hírek egy Somogy megyei otthonból, most egy galeri büntetteire derült fény. Két fiú és egy lány több bűncselekményt követtek el egy gyermekotthonban a nevelőik és a társaik sérelmére.

Szexuálisan zaklatta társait a 15 éves fiú két Somogy megyei gyermekotthonban is

A bűnügyi felügyelet alatt álló fiú 2022 januárjában megtalálta az egyik nevelő pénztárcáját az intézet előtti parkolóban, de ahelyett, hogy visszaadta volna, kivette a tárcában lévő közel 100.000 forint készpénzt.

A fiú társa 2022 júniusában az egyik kisebb nevelt gyermeket erőszakkal kivezették a nappaliból, majd a megfélemlített sértettet a fürdő előtt letérdepeltették és imádkozásra kényszerítették

Ezzel a vádlottak még nem fejezték be a sértett megszégyenítését, hanem a fürdőbe húzták és a csempék számolására szólították fel, miközben a mosdóból nem engedték ki. Ezt akadályozta meg az egyik férfi nevelő, akit még aznap délután a közbeavatkozása miatt irodájában az idősebb fiú vádlott többször megütött. A vádban szereplő lány társaival az otthon élelmiszer raktárából - aminek kulcsát a nevelői iroda ajtajának berúgásával szerezték meg - édességeket tulajdonított el társaival.

A vádlott továbbá az egyik női nevelőt becsületében megsértette, amikor szotyi héjjal köpte le, valamint ezt követően bántalmazással fenyegette meg, amit csak azért nem tudott véghez vinni, mert a sértett egy irodába zárkózott a lány elől

Az ügyészség mindhárom fiatalkorúval szemben javítóintézet alkalmazására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: