2023. 01. 24., Kedd, 10:44

Somogysárdon és Mezőcsokonyán is bezárt a gyógyszertár, nehéz helyzetben a helyiek

Mezőcsokonyán és Somogysárdon a falu gyógyszertárai lehúzták a rolót, ezért a két település lakosai kétségbeestek, hogy mostantól miként jutnak majd hozzá a gyógyszereikhez. Más településre elutazni busszal többórás elfoglaltság, és ez az idősek számára komoly problémát jelent. A két polgármester megoldást keres.

Egyik napról a másikra kellene megoldani a gyógyszertár problémáját Mezőcsokonyán és Somogysárdon, mivel a két település gyógyszertárának üzemeltetője – a magas energiaárakra, a munkaerőhiányra, valamint a saját egészségi állapotára, illetve a közelgő nyugdíjára hivatkozva – lehúzta a rolót – írta az atv.hu. A két falut ellátó gyógyszerész szinte azonnal meg is szüntette a szolgáltatást, amiről levélben értesítette a két polgármestert is.

A két település lakóinak így most Hetesre vagy Kaposvárra kell utazniuk, ha ki szeretnék váltani a receptjeiket. Annak, akinek nincs autója, így busszal utazik, mindez többórás elfoglaltságot jelent

Ballér Péter, Mezőcsokonya polgármestere azt mondta, a falubusszal próbálnak majd az időseknek segíteni. Egy helyi lakos, Horváth Gyula úgy tudja, az idősek ígéretet kaptak, hogy heti két alkalommal a gyógyszerüket kiváltják majd, ám a helyiek abban bíznak, hogy rövid időn belül sikerül megoldani a problémát.

Mezőcsokonya polgármestere egy ismerős gyógyszerésszel már beszélt is a megoldásról, viszont a bezárt patika újraindítása akkor is hosszabb folyamat, ha sikerül gyorsan megállapodniuk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: