2023. 01. 13., Péntek, 07:55

Március 3-án kerül megrendezésre a Téli Balaton-átúszás

via

Ezúttal a szervezett hidegvizes mártózásokkal és táborokkal foglalkozó Nemzetközi Hidegvíz Törzs Egyesület vállalkozott arra, hogy lebonyolítsa a 2023-as téli Balaton-átúszást.

A tervek szerint március 3-án kerül megrendezésre, immáron harmadik évben, a Téli Balaton-átúszás. Fontos azonban azt tudni, hogy a hideg, 5-7 fokos vízben nem mindenki úszhat. A szervezésért felelős Nemzetközi Hidegvíz Törzs Egyesület közlése alapján, a Téli Balaton-átúszáson kizárólag olyan úszók vehetnek részt, akik az azt megelőző kvalivikációs célú úszáspróbákon részt vettek, illetve eredményesen teljesítettek.

Zimányi András 2019-ben elsőként vállalkozott arra, hogy a 7 fokos vízben megtegye a Szántód-Tihany közti távot. 2020-ban pedig már egy 15 fős társaság vágott neki a megmérettetésnek. 2021-ben a pandémia miatt elmaradt a balatoni erőpróba. 2022-ben pedig újabb 14 téli úszó lépett az 5,5 fokos vízbe, foglalta össze az átúszás történetét a likebalaton.hu. Két kvalifikációs úszáspróba is lesz februárban, az egyik a Lupa-tón, míg a másik Dunavarsányban, a Rukkel-tónál. Bővebb információkat a téli átúszásról és a szabályokról itt olvashattok.

Ti be mernétek vállalni?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: