2023. 01. 09., Hétfő, 09:59

21 magyar egyetemet zártak ki az Erasmusból, a kaposvári hallgatók sem vehetnek részt a programban

December 15-én az EU kizárta az alapítványi irányítású egyetemeket az Erasmus+ csereprogramból, így 21 magyarországi egyetem esett el a lehetőségtől, köztük a MATE Kaposvári Campusa is.

Az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ csereprogramból valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból is kizárta az EU azokat a magyarországi egyetemeket, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn. A tiltás a 2022. december 15. után elbírált pályázatokat érinti - írta meg a Népszava.

A tiltás 21 magyarországi egyetemet érint, a Corvinus mellett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, így a Kaposvári Campus is érintett, de az Állatorvostudományi Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem, valamint a vidéki nagy egyetemek mindegyike, a debreceni, a szegedi, a pécsi, a miskolci, a győri Széchenyi István vagy például a soproni egyetem is.

Az Európai Bizottság kimutatása szerint 2020-ban 22 622 magyar vett részt az Erasmus+ külföldi csereprogramjaiban, amit az EU 40 millió euróval támogatott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: