2022. 12. 20., Kedd, 08:45

Július 15-re tervezik a Hervis Balaton-átevezést

Jövőre ismét visszatér Zamárdiba az ország egyik legnagyobb szabadidős vízisporteseménye. A nevezés február elsején indul, számol be róla a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

A nyár közepén ismét kajakok, kenuk, SUP-ok és sárkányhajók hada árasztja majd el a Zamárdi Szabadstrandot. A 2023-as Hervis Balaton-átevezés már a hatodik lesz a sorban, melyet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség július 15-én rendez meg.

A Hervis Balaton-átevezés az elmúlt években egyértelműen bekerült a köztudatba.  - mondta Vida Gergely, az átevezés főszervezője.

A nevezési számok is azt bizonyítják, hogy évről évre egyre többen jegyzik fel a naptárukba az eseményt. Bár a 2022-es átevezést az időjárás keresztülhúzta, rekordot jelentő mintegy 4500-an jelezték részvételi szándékukat, és az esős, szeles idő ellenére is több százan várták a rajtot a parton. A Hervis Balaton-átevezésnek nem csak múltja, de jövője is van, ezért szeretettel várnak mindenkit július 15-én Zamárdiba.

A táv az elmúlt évekhez hasonlóan körülbelül nyolc kilométer lesz, Zamárdiból indulva, Tihany érintésével keresztezik a Balatont. Hamarosan a nevezés is elindul.

Február elsejétől lehet majd nevezni a balatonatevezes.hu oldalon. Ennek kapcsán több kedvezménnyel is készülünk, mindezekről a későbbiekben fogunk részletesen beszámolni. Természetesen a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is bármilyen kézzel hajtható vízi járművel el lehet indulni, egyéniben, vagy akár csapatban is.”

 – fogalmazott Vida Gergely. Az átevezés névadó szponzora továbbra is Magyarország vezető szabadidő sportáruház-lánca, a Hervis lesz, amely az esemény kiemelt partnere.

Ti is készültök már?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: