2022. 12. 06., Kedd, 22:12

Hivatalos - Véget ért a benzinárstop, eltörölték a 480-as ársapkát

Akadozó ellátás, kígyózó sorok a benzinkutakon, rémálomszerű tankolási procedúra. Ezek jellemezték az elmúlt heteket az országban, várható volt, hogy a kormány lépni fog.

Lépett is, némiképp meglepő időpontra, kedd este 22.30-ra hirdettek kormányinfót, ahol Gulyás Gergely mellett megjelent a MOL vezér Hernádi Zsolt is. A kormányinfón elhangzott

a kormány a MOL javaslatát megfogadva eltörli a benzinárstopot.

Gulyás Gergely rögtön belecsapott a lecsóba, elmondta,

hogy bekövetkezett, amitől tartottunk, a hétfőn életbelépett uniós olajszankció mindenki számára érzékelhető zavarokat okozott Magyarország üzemanyag-ellátásában. A MOL pedig tájékoztatta a kormányt, hogy import nélkül nem tudja ellátni az ország üzemanyag-ellátását.

Hernádi Zsolt MOL vezér hozzátette, a 70-es, 80-as években volt hasonló helyzet, teljes leürülés alakult ki a magyar töltőállomások negyedén. Mióta a MOL működik, ilyen még sosem történt, elképesztő problémák alakultak ki az ellátás körül. 

871 darab olyan nagykereskedelmi rendelés volt az elmúlt napokban, amit nem tudtunk kielégíteni. A helyzet kritikussá vált, elmentünk a falig. A MOL eddig bírta.

Gulyás elmondta, hogy este 23 órakor lép hatályba újra a piaci ár, a MOL kutakon a 95-ös 641 forintba a dízel 699 forintba kerül majd.

Egy kérdésre válaszolva Hernádi elmondta, hogy 1-2 hónapig is eltarthat az, míg újra visszaállhat a stabilitás üzemanyagellátás terén az országban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: