2022. 12. 02., péntek, 09:31

Exet, speedet, füvet árult és fogyasztott a siófoki testvérpár

Amíg el nem kapták őket.

Jó testvérek módjára megosztották a feladatokat

A húszas éveiben járó férfi és négy évvel idősebb nővére 2020 nyarától kezdődően különböző kábítószereket – így kannabiszt, amfetamint és speed-et – vásároltak részben saját fogyasztás, részben pedig értékesítés céljából. A kereskedéshez kapcsolatos feladatokat előzetes megállapodásuknak megfelelően közösen vagy megosztva végezték el. 

 

Majdnem két évig ment zavartalanul a biznisz

A vádlottak ilyen módon közel két éven keresztül árulták a drogot Siófokon és környékén, ehhez pedig alkalomszerűen a férfi élettársa is segítséget nyújtott akként, hogy a kábítószert kiporciózta és becsomagolta, így neki, mint bűnsegédnek kell felelnie.

Mígnem jött egy igazoltatás

Az üzletnek az vetett véget, hogy 2022 márciusában a férfit és élettársát – miközben az újabb adag értékesítendő kábítószerrel éppen a fővárosból érkeztek vissza Siófokra – a rendőrök ellenőrizték, melynek során a drogot is megtalálták náluk. A nem sokkal később elvégzett házkutatások alkalmával a nyomozók további kábítószert, és a kereskedéshez szükséges eszközöket foglaltak le.

 

 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a letartóztatásban lévő testvérpárral szemben fegyházbüntetés, pénzbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére, míg a bűnsegéd vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: