2022. 11. 23., szerda, 16:19

Tragédiát okozhattak volna - Olyan kábeleket loptak, amitől leálltak a vasúti fényjelzők Kaposváron

A Kaposvári Járási Ügyészség vádiratában 3 év, valamint 2 év letöltendő börtönbüntetést indítványozott a vádlottakkal szemben.

A Kaposvári Rendőrkapitányságon tavasszal ismeretlen tettesek ellen indult nyomozás, akik 2022. március 27-én, majd április 7-én összesen közel 150 méter vasúti térközbiztosító kábelt loptak el, ami a Kaposvár-Dombóvár vasútvonalon több fényjelző berendezésben is üzemzavart okozott. A vasúttársaság alkalmazottjai perceken belül észlelték és elhárították a hibát, ami azonban enélkül könnyen tragédiához vezethetett volna.

A nyomozók, közlekedésrendészeti szakemberek és a MÁV munkatársainak közös erőfeszítései kézzelfogható eredményhez vezettek. Az egyenruhások a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, egy 26 és egy 33 éves kaposvári lakost lopás, és vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A két férfi ráadásul a rézvezetéket hamis okiratokat felhasználva hulladékfémként adták le, amivel a helyreállítási költségekhez képest elhanyagolható összegű pénzt szereztek.

 

 

Az elkövetők kézre-kerítésében végzett példamutató munkájukért Vidra Imre igazgató, Savanyu Zoltán területi vezető, valamint Nagy Tamás biztonságszervezési koordinátor november 23-án elismerésben részesítette Bernáth Péter r. alezredes, Kovács Zoltán r. főhadnagy, Papp András r. hadnagy, és Gerencsér Miklós r. főtörzszászlós nyomozókat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: