2022. 11. 22., Kedd, 11:14

Hogyan tároljuk a késeket a konyhában? Bevált és biztonságos megoldás

Kétségtelen, hogy a kés az egyike a legveszélyesebb szerszámoknak, ami minden otthonban megtalálható. Éppen ezért rendkívül fontos a megfelelő védelemmel adaptált tárolás, amely egyébként egy jól szervezett konyha alapja. Hiszen a kések nem csupán a szakácsra jelenthetnek veszélyt, hanem a gyerekekre is, akik szintén gyakran benéznek a konyhába. Milyen ötleteink vannak a kések tárolására? Ezt taglaljuk a cikkben, tarts velünk!

Hogyan tároljuk a késeket a konyhában, ha gyerekek vannak a házban?

Különös gonddal kell eljárni kisgyermekes otthonokban. A konyha éles eszközökkel teli hely, ezért lehetőség szerint minden szülőnek mindent meg kell tennie, hogy biztonságos és gyermekbarát helyiséggé varázsolja. A legbiztosabb megoldás, ha a függő szekrény alá egy speciális rekeszt szerelünk fel, és ebben tároljuk a késeket. Ez azonban egy drágább megoldás, és nehézkes is lehet, ha gyakran használjuk. Érdemes lehet a konyhában egy külön helyet kialakítani, amely kifejezetten a biztonságos tárolásra szolgál.

Jó megoldás lehet, ha nagyobb, a gyerekek számára nem elérhető magasságba mágnescsíkot installálunk, és itt tartjuk a késeket.

Ez egy kényelmes lehetőség, különösen azért, mert a teljes kollekció egyben elérhető, és bármikor tudod, hova nyúlj, amikor éppen szükséges. Ez kiváltképp fontos, ha sokat és gyorsan dolgozol a konyhában, és lényeges számodra a konyha funkcionális és kényelmes használata.

Késtartó állvány, avagy hogyan lehet megszabadulni a rendetlenségtől

Nincs bosszantóbb a konyhai munka során, mint a munkaeszközök káosza. A kések rendetlen zűrzavara ráadásul veszélyes is, hiszen miközben éppen a megfelelőt keresed, könnyen megvághatod magad, és ezzel nemcsak késlelteted a konyhai projektek megvalósulását, de rád nézve is kockázatos lehet. Ezért véleményünk szerint szégyenletes hiba az éles késeket ugyanabban az evőeszközfiókban tartani. Minden jól szervezett szakácsnak rendelkeznie kell egy megfelelő késtartó állvánnyal az otthonában, amely nemcsak a munkavégzés biztonságát növeli, hanem megkönnyíti a szervezést, és lerövidíti a megfelelő szerszám keresésének átfutási idejét is. A késtartó állvány tehát telitalálat lehet bárki számára, aki gyorsan, biztonságosan és kényelmesen szeretne ételt készíteni. Manapság könnyedén találhatsz olyan késblokkokat, amelyek tökéletesen illeszkednek a konyhád elrendezéséhez.

A gyártók minden igényt kielégítően teljes egészében fából, rozsdamentes acél elemekkel ellátott fából vagy kiváló minőségű műanyagból készült állványokat kínálnak. Egyes modellekben további szilikon alátét is található, amely megvédi az asztallapot a karcolásoktól.

Egy másik érdekes megoldás, amit a késtartókban találhatunk, egy kiegészítő mágneses konzol, amelyre egyszerűen rögzíthetünk például ollót.

Amint azt te is láthatod, egy jól szervezett konyha most valóban csupán egy karnyújtásnyira van tőled, hiszen az arukereso.hu portálon kedvedre válogathatsz! Ha éppen egy új konyhai késkollekció előkészítése előtt állsz, vagy régi konyhai berendezéseid lecserélését tervezed, akkor érdemes megfontolni egy komplett késkészlet vásárlását állvánnyal együtt. Miért? Ma már nem csak a praktikum és a funkcionalitás számít a konyhában, hanem a jó dizájn is. Ezért érdemes olyan megoldásra voksolni, amely kiegészítő dísze lesz a konyhának.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: