2022. 11. 21., Hétfő, 07:55

Az EU betiltja jövő ősztől az ízesített hevített dohánytermékek forgalmazását

via

Egészen pontosan 2023. október 23-tól nem lehet nem lehet már majd ízesített és mentolos hevített dohánytermékeket sem venni.

Az Európai Bizottság meghozta a döntését, amit már sejteni lehetett, vagyis azt, hogy a jövőben nem lehet majd vásárolni és árusítani ízesített hevített dohánytermékeket. Az új rendelet 2023. október 23-tól lép majd életbe és az egész Európai Unió területére kiterjed. A hagyományos ciginél már 2020 tavaszán kivezették az ízesített, pattintós és mindenféle egyéb dohányterméket.

Erre most azért volt szükség, mert az elmúlt években az IQOS és a GLO elterjedésével, a hevített dohánytermékeknél nagyon nagy mértékben megnövekedett az ízesített termékek kereslete. Az említett eszközökhöz használt Heats-nél és Neo-nál is kaphatók olyan töltetek, amelyek valamilyen ízesítést tartalmaznak, vagy amiknél el kell pattintani egy kis golyót (kapszulát), amitől mentolos lesz például a cigi.

A visszaszorítás egyik legfőbb oka, hogy a hevített dohánytermékek értékesítési volumene több mint öt tagállamban 10 százalékkal emelkedett az elmúlt időszakban. A rendelet szerint tilos lesz minden olyan megoldás, amely a dohánytermék alkotóelemeiben például a szűrőben, a papírban, a csomagolásban, a kapszulában ízesítést tartalmaz. Sőt a hevített dohányterméken is kötelező lesz a hagyományos dohánytermékeknél már jelenleg is alkalmazott képes és szöveges figyelmeztetések elhelyezése a csomagoláson.

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: