2022. 11. 16., Szerda, 13:47

Új munka egy új országban – Melyik országot válaszd?

Manapság az álláskeresés kapcsán már nem csupán a belföldi munkalehetőségek mentén gondolkodunk. A magasabb bérezés és a más országok felfedezésével járó izgalom sokakat külföldre csalogat. Természetesen ilyenkor akadnak olyan is, akik nem túl pozitív élményekkel gazdagodnak, ez azonban nagyon sok esetben az rosszul kiválasztott úti cél eredménye. Nézzük tehát, mely országokban éri meg neked is szerencsét próbálni!

Egyesült Királyság

Bizonyára mostanság már alig akadnak, akiknek ne lenne legalább egy ismerőse, aki az Egyesült Királyságban dolgozik. Ezen pedig egyáltalán nem is csodálkozunk, hiszen odakint szívesen fogadják a külföldi munkaerőt. Ráadásul mivel számtalan magyar él arrafelé, így attól sem kell tartanunk, hogy nagyon egyedül maradnánk, ha nem értünk túl jól szót a helyiekkel. A nagyobb városokban számtalan munkalehetőség akad, ráadásul amennyiben a szóbeszédek igazak, sok szakmához nem kérnek feltétlen speciális végzettséget sem. Továbbá azt a tényt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy repülővel durván két és fél óra alatt bármikor hazalátogathatunk a családhoz, ha épp honvágyunk támad. Egy jó repülőjegy kereső segítségével pedig szinte mindig találunk szabad jegyet, akár kiutaznánk, akár hazalátogatnánk.

Németország

Szintén rengeteg magyar dolgozik Németországban is. Tehát az ottani kultúra számára nem idegenek a vendégmunkások. Odakint számtalan üzembe keresnek kifejezetten külföldi munkaerőt, továbbá a már kint élő magyarok sokszor direkt magyar bébiszittert vagy idősgondozót szeretnének. Természetesen a saját nyelvtudásunk függvényében más munkalehetőségek is akadnak szép számmal. A németországi kiutazás szintén nem drágább, mint London repülőjegy vásárlás tekintetében. Arra azonban nem árt felhívnunk a figyelmet, hogy itt már nem igazán fogunk boldogulni az angollal. Az itteni munkáltatók ugyanis elvárják a német nyelvtudást – tehát ha Németországba készülünk, akkor bizony nem árt ráerősítenünk erre.

Hollandia

Hollandia szintén sokak kedvenc úti célja, ha külföldi munkára kerül a sor. Itt számtalan honfitársunkat megtalálhatjuk a fiatalabb generáció tagjai közül, hiszen a lazább társadalmi előírások miatt rendkívül vonzó sokak számára. Azonban a Hollandiát nem érdemes pusztán ebben mérni, hiszen az ipara rendkívül fejlett, emiatt pedig mindig komoly szükségük van a munkaerőre. Fizetés tekintetében szép összegekkel kecsegtet, ráadásul az angol nyelvtudással bőven megelégednek az itteni munkáltatók.

Ausztria

Amennyiben pedig úgy érezzük, nem szeretnénk túl messzire menni kis hazánktól, akkor Ausztriát is érdemes fontolóra vennünk. Bécsben rengeteg magyar van, a burgenlandi területeken pedig még ma is számtalan honfitársunk leszármazottja él. Ráadásul a nyugati határ mentén élők közül sokan napi szinten átjárnak autóval vagy épp vonattal dolgozni, anélkül, hogy kitelepülnének. Ha viszont garantáltan szeretnénk több munkalehetőség közül válogatni, akkor nekünk érdemes lehet kicsit messzebb mennünk a magyar határtól. Azok a területek ugyanis, amelyek leginkább vendéglátásból tartják fenn magukat, számtalan lehetőséggel kecsegtetnek.

Ilyen például Tirol is, ahol a különféle szállodák szállás biztosítása mellett várják a külföldi munkásokat. Ez ráadásul egy jó alkalom lehet a spórolásra is, hiszen nem kell feleslegesen sok-sok eurót albérletre elköltenünk így.

Nyelvtudás tekintetében viszont ugyanaz elmondható, mint Németország esetében. Az angol nyelvtudás itt is plusznak számít, azonban a munkáltatók többsége elvárja a német nyelv beható ismeretét.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: