2022. 11. 14., Hétfő, 09:53

Táncsicsos srácok nyerték a Yettel startup versenyének különdíját!

Szeptemberben hirdette meg közös fejlesztői versenyét a Yettel és a Crafthub, mely során olyan előremutató projekteket vártak, melyek a fenntartható közlekedésre, kis- és középvállalkozások hatékony működésére és az energiaválságra dolgoztak ki megoldásokat.

A Hack it your way hatalmas népszerűségnek örvendett, több mint 220 projekt érkezett be 30 különböző országból, melyből mindössze 12 csapat mutathatta meg magát egy 24 órás maratoni döntő során. A versenyt a Sharee nyerte, akik az elérhető városi közösségi közlekedési eszközökre fejlesztettek egy applikációt.

Volt viszont kaposvári érdekeltsége is a versenynek, hiszen a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumból érkező Partybeast csapata is ott volt a legjobbak között. A srácok el is nyerték a zsűri által az 500 euró értékű különdíjat a Cutting the edge kategóriában! A fiatalok egy olyan alkalmazást találtak ki, amely az éjszakai élet, szórakozás élményét tenné egyszerűbbé, és egyúttal csökkentené is a szórakozás ökológiai lábnyomát, hiszen az alkalmazáson belül egy helyen lehetne eseményeket keresni, jegyeket vásárolni, haverokat meghívni és akár taxit is rendelni.

Gratulálunk srácok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: