2022. 11. 07., Hétfő, 10:35

Megérkezett a Kossuth térre az idei városi karácsonyfa!

Egyenesen Kaposújlakról röppent a belváros szívébe az idei városi karácsonyfa, egy 30 éves, nagyjából 13 méteres lucfenyő személyében.

Már hétfőn begurultak a teherautók a Kossuth térre, hogy a helyére szállítsák az idei városi karácsonyfát. Bár az időpont korainak hathat ne feledjük, idén már november 27-én megkezdődik az adventi időszak, amely már csak három hétre van, és még rengeteg munka lesz a kicsikével. Tavaly egyébként Kaposszerdahelyről érkezett a hánytatott sorsú szépség, de az idei is vidéki, Kaposújlakról hozták.

Feltűnhetett, hogy a szakemberek az elmúlt hetekben bőszen dolgoztak a tér közepén lévő szökőkútnál. Nos, a terület megerősítésén fáradoztak, így odalent már egy 5 tonnás betonkockához rögzítették az új, 50 centi átmérőjű és 1 méter mély talpat, hogy ne fordulhasson elő olyan mint tavaly. Ezen kívül újdonság még, hogy a rögzítő tartályok idén nem ajándékcsomagok, hanem könyöklők lesznek, valamint az energiával is spórolnak kicsit, így nem 24 órás lesz a világítás, hanem csak a főműsoridőben, késő délutántól késő estig úszik majd fényárban a belváros.

Eddig bírta, kidőlt a város karácsonyfája!

Eddig bírta, kidőlt a város karácsonyfája!

Vasárnap reggel fura látvány fogadhatta a belvárosban mászkálókat, elhasalt ugyanis a Kossuth téri városi karácsonyfa.

A karácsonyfa tehát a helyén, lassan érkeznek a bódék is, és kezdődik a készülődés a karácsonyi szezonra!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: