2022. 11. 04., Péntek, 07:13

Túl sok zoknit hagynak Dobby sírjánál a Harry Potter rajongók

via

Arra kérik a rajongókat, hogy ne vigyenek oda már több tárgyat, ugyanis azok veszélyesek lehetnek a vadon élő állatokra.

A Harry Potter rajongókat arra kérik, hogy ne hagyjanak több zoknit Dobby, a házimanó sírjánál, a walesi Pembrokeshire-ben található Freshwater West Beach-en, ahol forgatták a Halál ereklyéi - 1. részében Dobby haláljelenetét. A film bemutatását követően a Harry Potter rajongók emlékművet állítottak Dobbynak a forgatás helyszínén, aminek köszönhetően még több fanatikus kapott ihletet arra, hogy ellátogasson ide, és zoknit hagyjon a az emlékműnél.

Mostanra viszont a Harry Potter rajongók annyi zoknit hagytak a Dobby-sírnál, hogy az már kezdett környezetvédelmi problémává válni. A National Trust Wales természetvédelmi szervezet környezetvédelmi tisztviselői nyolc hónapon át vizsgálták a helyszínt és úgy döntöttek, hogy az emlékmű állva maradhat, bár most figyelmeztetést adtak ki a rajongóknak.

A Dobby emlékműve a közeljövőben a Freshwater West strandon marad, hogy az emberek élvezhessék. A National Trust Wales arra kéri a látogatókat, hogy az emlékmű meglátogatásakor csak fényképeket készítsenek, hogy ezzel is segítsék a tágabb táj védelmét. Bár örülünk, hogy ilyen sokan szeretnék meglátogatni, egyensúlyt kell teremtenünk a hely népszerűsége és a strand és a tágabb környezet érzékeny jellegére gyakorolt hatások, valamint a létesítményekre és a környező utakra nehezedő nyomás között.

A szervezet a felülvizsgálat megállapításaiban megjegyezte, hogy az olyan tárgyak, mint a zoknik, csecsebecsék és a festett kavicsok festékdarabkái bekerülhetnek a tengeri környezetbe és a táplálékláncba, és veszélyeztethetik az élővilágot.

Dobby most már tényleg szabad manó!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: