2022. 10. 19., Szerda, 09:30

Nem sikerült fizetés nélkül kitolni az áruházból a púposra pakolt bevásárlókocsit - VIDEÓ

Egy fiatalkorú és két idősebb társa tervelte ki a tökéletesnek épp nem mondható bűntényt. Azt sikerült kiokoskodniuk, hogy nem a kasszáknál tolják ki a púposra pakolt bevásárlókocsit.

A vádlottak Velencén találkoztak, ahol ismerősei közölték a fiúval, hogy Siófokra mennek "bevásárolni". Az autóút során a felnőttek azt is megbeszélték a kiskorú terhelttel, hogy a társa által előkészített bevásárlókocsiban lévő áruk fizetés nélkül kitolásában kell közreműködnie.

A délutáni órákban először a nő ment be a siófoki áruházba, ahol összesen 330.000 forint értékű termékeket, elsősorban élelmiszereket halmozott a bevásárlókocsiba úgy, hogy egyes árukról a lopásgátló eszközöket is eltávolította. Amikor a nő végzett, telefonon hívta fel társát, hogy küldje be a fiút

Annak ellenére, hogy az üzletben a nő további tippeket adott a fiatalnak az „észrevétlen” lopáshoz, a biztonsági szolgálat már egy ideje figyelte őket, így a bevásárló kocsiba rakott termékeket nem tudták elvinni.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú vádlottra nézve próbára bocsátást, míg a felnőttkorú terheltekkel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: