2022. 10. 17., Hétfő, 09:12

Fegyvereket, régészeti leleteket és marihuánát is gyűjtött a siófoki polihisztor

A férfi otthonában tartott kutatás során számos illegális dolog került elő.

Engedély nélkül tartott fegyverek

A férfi fegyverzet-technikusi végzettséggel rendelkezett, így megvolt a kézi lőfegyverek javításához és átalakításához szükséges szakértelme. 2021 tavaszán megvásárolt egy korábban bevizsgált légpuskát, amelyet lőfegyverré alakított át. A birtokából 2021 júliusában ezen kívül további 3 olyan légfegyver is előkerült, amelyek lőfegyvernek minősülnek, ugyanakkor férfi azokra nem rendelkezett engedéllyel.

Régészeti leletek

A vádlott 2017. évtől kezdődően rendszeresen keresett fémdetektorral a lakóhelye közelében lévő területeken régészeti leleteket. Számos 1711. év előtti időszakból származó, régészeti korú, és ezáltal az állam tulajdonát képező – magyar, kelta és római - pénzérmét, bronzkori használati tárgyat és ékszert szerzett meg. Az összegyűjtött – kb. 2 ezer darabból álló - régészeti lelet értéke meghaladta a 2,8 millió forintot.

Marihuána

A férfinál a 2021 júliusában tartott kutatás során azonban nemcsak lőfegyverek és régészeti leleteket foglaltak le, hanem több mint 150 gramm marihuánát is, melyek hatóanyagtartalma nem haladta meg a csekély mennyiség felső határát.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: