2022. 10. 10., Hétfő, 14:53

Tüntetést hirdettek a pedagógusokért Kaposváron is

Rég volt már ilyen, hogy Kaposváron is megmozdulnak egy komoly ügy érdekében.

Nem csitulnak az indulatok a pedagógusok és a kormány között, az október 5-ei országos sztrájk is megmutatta, mennyien kiállnak hazánkban a pedagógusokért, hogy felhívják a vezetés figyelmét a pedagógusok nagyobb társadalmi megbecsülésére, a pedagógusok hiányára és alulfizetettségére és a korszerűtlen módszerekre. Az október eleji tüntetés mellett több kaposvári iskola tanárai is kiálltak, megmozdult a Gyakorló, a Munkácsy, a Táncsics, a Kisfaludy és a Zrínyi is. 

Gyakorló, Munkácsy, Táncsics - Egyre több kaposvári pedagógus vállal szolidaritást a sztrájkolókkal

Gyakorló, Munkácsy, Táncsics - Egyre több kaposvári pedagógus vállal szolidaritást a sztrájkolókkal

Október 5-re a hazai pedagógus szakszervezetek egységes, országos sztrájkot hirdettek meg, mely során fel szeretnék hívni a vezetés figyelmét a nagyobb társadalmi megbecsülésre, a pedagógusok hiányára és alulfizetettségére, a korszerűtlen módszerekre.

Miután október 14-re újabb országos sztrájkot hirdettek a pedagógusok, ehhez most kaposváriak is kívánnak csatlakozni, hogy megmutassák, városunkban is kiállnak a pedagógusok mellett. A tüntetést péntek délután 5 órára hirdették a Berzsenyi parkba, további részleteket a napokban osztanak majd meg.

Hogy csak egy példát említsünk, október elején egy hasonlót hirdettek Veszprémben, amire 150 főt vártak, a végén 1500-an jelentek meg.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: