2022. 10. 03., Hétfő, 09:36

Októberben bezár az Együd és a Szivárvány is, a Csikybe költöznek

Polgármesterünk egy pénteki interjúban már felvázolta, hogy a város mely ágazatait fogják érinteni a költségcsökkentést elősegítő intézkedései, ám részleteket mindeddig nem osztottak meg.

Most viszont a Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ lépett, és egyeztetve az önkormányzattal és az ágazati helyettes államtitkársággal újratervezte a kínálatot, amely a hozzájuk tartozó telephelyeket érinti.

Ezek szerint

az Együd Árpád Kulturális Központ 2022. október 15. és 2023. március 31. között zárva tart, a Szivárvány Kultúrpalota programjait pedig már október 1-től a színházban tartják meg.

Az Együdben működő művészeti iskola zavartalan folytatásának érdekében az oktatási program részben a Zichy tantermeiben, részben pedig a Csiky kamaraszínházában folytatódik, szintén ide költözik a Somogy Táncegyüttes is, de több kórus próbái is átkerülnek a Városháza épületébe.

A színház 2023. januárjától nyárig tartandó műsortervéről novemberben ad majd tájékoztatást, az biztos, hogy a következő időszakot rendesen leszűkítik és átszervezik, de december 31-ig biztosan zavartalanul folytatják a munkát.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: