2022. 09. 30., Péntek, 11:36

Öt magyar is felkerült az Europol Most Wanted listájára

via

Ez pedig azért egyedülálló, mert korábban nem volt példa arra, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresettebb bűnözők listán.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek. Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya keres már évek óta.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket. A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak.

Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: