2022. 09. 29., Csütörtök, 14:00

Emberi sorsok az ingatlanok mögött - Egyedi szemlélet az ingatlanpiacon a Your Home csapatától

Aki valamelyest otthon van az ingatlanbizniszben ismerősen csenghet neki Horváthné Nagy Dóra és Herold Barbara neve, de aki már hirdetett, eladott vagy épp vett ingatlant az elmúlt évtizedben talán már az is találkozhatott velük. Ők ketten most újult erővel, új céggel, tulajdonostársakként hódítják meg elsősorban a dél-dunántúli régiókat.

Kezdjük talán az elején, aki ismer az biztosan tudja, hogy évek óta nyúzod a szakmát, de pontosan hogy kezdődött ez nálad?

Dóra: - Annak idején a kezdetekkor még kizárólag csak felújításokkal foglalkoztam, akár ezt a részét még nevezhetjük szinte hobbinak is, hiszen egyfajta kihívásként egyre rosszabb és rosszabb ingatlanokat vettem, majd újítottam fel és adtam tovább. Majd dolgoztam franchise cégnél mentorként, illetve a szakmai tudásomat és tapasztalataimat próbáltam meg átadni a fiatalok részére, kisebb nagyobb sikerrel, mert tudod a franchisenak megvan a saját, felépített üteme, elvárásai, és aki szakmailag eközben lemarad, nem tudja felvenni a versenyt a többiekkel.

És ha jól tudom nem is csak magad térsz vissza, hanem egy csapattal egy új kihívásba kezdtek.

- Igen, kedves kolléganőmmel Herold Barbarával együtt kezdünk most bele Your Home Immobilien néven egy ingatlanügynökségbe, amely dél-Magyarországot fedi majd le, pontosabban a Somogy-Tolna-Baranya-Zala négyest, de már az egész országban mozgolódunk, az ügyfél az első, számunkra nincs távolság. Ráadásul kedves kolléganőmmel csapatot alkotva az ő szaktudásának köszönhetően megnyíltak az ajtók már a külföldi vásárlók felé is! De ne olyasmit képzelj ám el mint egy hangzatos franchise cég!

Nálunk soha nem ért ott véget egy adásvétel, hogy átadom a kulcsot aztán szevasz tavasz! Rám a vevők és az eladók is számíthatnak akár 2-3 vagy 5 év múlva is, és most nem csak a levegőbe beszélünk.

Ezt kifejtenéd kérlek?

- Tudod, mindig emberi sorsok vannak egy-egy ingatlan mögött. Emberek éltek benne, egy élethelyzetbe kerültek, valami okból úgy döntöttek, hogy túladnak rajta. Vagy épp úgy hozta az élet, hogy újat szeretnétek venni, elköltöznének, mert megtehetik, vagy mert úgy alakult. Ez az életünk egyik legfontosabb pontja, az otthonunk. Ezeket egy franchisenál nem nagyon tudod követni, nem tudod és nem is fogod magad beleásni ügynökként, hogy az eladó vagy a vevő fejével gondolkodj. Nálunk, és nálam ez másképp van.

Mindig emberi sorsokat fűzhetsz az ingatlanokhoz, ezek mindegyikéhez más és máshogy kell emberileg hozzáállni.

Úgy gondolom, hogy engem ez különböztethet meg másoktól, az elmúlt években pedig sikerült olyan kapcsolatot kiépíteni az ügyfeleimmel, hogy mikor azt mondtam, hogy bocsássatok meg, 2 évre most abbahagyom az ingatlanozást rengeteg támogató hívást és üzenetet kaptam, hogy rendben, tégy úgy, de Dóra, én megvárlak! Kedves kolléganőmmel most csapatot alkotva az ő szaktudásának köszönhetően megnyíltak az ajtók a külföldi vásárlók felé is. Vannak bizony még ilyen emberek és azért ez egy csodálatos visszajelzés irányomba, hogy ennyire bíznak bennem és abban, ahogy dolgozom, ahogy velük viselkedem.

Az új csapatodban sem fogsz gondolom ezzel szakítani, ilyen szemléletet vársz el a munkatársaidtól is.

- Így van, csapatot szeretnénk építeni nem pedig robotokat és hangyákat alkalmazni akik számára mindez csak érték és szám. Inkább akkor legyünk ketten vagy épp hárman, de nekünk így kell az ingatlanozáshoz hozzáállnunk. Ez különböztet meg minket, ez emel ki a tömegből. Ha ez megvan, akkor a sebesség már nem is számít, úgy gondolom, hogy minden értékesítő a maga ütemében kell, hogy csinálja a dolgát, hiszen mindenki más és másképp tud az ügyfelekhez állni, akiket pedig nem lehet a saját ritmusukból kizökkenteni. Lehet az első adásvételük, lehet már a huszadik házat veszik befektetésképp, ezekhez pedig nekünk alkalmazkodnunk kell, és fel kell vennünk az ütemüket, és ahhoz igazodva intézni az ügyeket. Ezért is fontos mondom még egyszer, hogy ismerni kell a történetet, mert minden ingatlan, eladó és vevő mögött áll egy.

A hozzáállásotok tényleg egészen egyedi, de szakmázzunk is egy kicsit. Azért az ingatlanpiac, főleg jelenleg nem az egyszerű falatok közé tartozik.

- Ebben nem tévedsz. Szerencsére azt mondhatom, hogy egy ekkora múlttal a hátunk mögött tudunk olyan szakértelemmel hozzállni a dolgokhoz, hogy az ügyfelekkel való kapcsolattartáson kívül tudjuk azért tartani a lépést a piaci helyzetekkel is, ami jelenleg túlzás nélkül állítható, hogy napról napra változik. És ugye nálunk nem csak az ingatlanpiacot kell ide venni, hanem az építőipart is, hiszen felújításokat is végzünk, így annak a költségeivel is számolnunk kell. Nekünk azért is kell ezekben a dolgokban otthonosan mozognunk, mert bármikor befuthat egy felújítással egybekötött vásárlás, amelynél nem pufogtathatunk a levegőbe körülbelüli összegeket.

- Tudunk és kell is úgy kalkulálnunk, hogy a felújítással, vásárlással, egyéb költségekkel együtt kijöjjön az ügyfélnek a pontos összeg, amivel már tényleg otthont tud vásárolni.

Nem ingatlant, otthont, amibe élsz, ahová szeretsz hazamenni, ahol felnevelnéd a gyermekeidet ahol emlékeket szerzel. Ez nagyon fontos, ezt figyelembe véve pedig nem is adhatunk el olyan ingatlanokat, melyet felújítással vagy anélkül nem érez otthonának az ügyfelünk. Ha nem érzi jól magát benne nem lehet ráerőltetni, csak hogy pénzednél legyél. Inkább futunk még köröket, csak találjuk meg az otthonát!

És hol keresik most a környéken az otthonukat a vásárlók?

- Érthető módon most kicsit megtorpant a piac, de eddig nem tudtunk olyan térséget kiemelni ami nem ment. A pandémia, majd az energiaválság azért kicsit változtatott a helyzeten, rájöttek az emberek, hogy a vidéki élet milyen értékes, ha van kis kerted, szabad területed, nem pedig 50 négyzetméterre vagy bezárva a hatodikon. Főleg úgy, hogy a lakásárak most picit elszálltak, így ez további lökést adott a családi házaknak, amit tényleg bárhol a környéken megvesznek.

- Ehhez jöttek most hozzá a külföldi befektetők, azt vesszük észre, hogy egyre több a főként német vagy osztrák érdeklődő, az euró-forint különbség miatt most ők úgy tűnik, a magyar ingatlanok felé fordultak. Ami egy eladónak akár jó megtérülést is hozhat, velünk ráadásul mindez nem is jár plusz költségekkel. Szerencsére nálunk nem kell plusz fordítóval vagy tolmáccsal bajlódni, az angol vagy német szaknyelvben is otthon vagyunk, így a külföldi vásárlókkal való tárgyalás és adásvétel lebonyolítás sem okozhat gondot.

Láttam pár hirdetési gyöngyszemet amiket te írtál, szerintem aki kicsit is ismer, egyből észrevesz a sorok között!

- Igen, akik ismerik az én humoromat tudják, hogy ezeket belecsempészem az ingatlanhirdetéseim közé is. Szeretem ezeket egyedi módon megfogalmazni, hogy legyen benne némi fűszer, amire felkapja az ember a fejét, vagy épp mosolyog egyet rajta.

Mégse írhatom a 4000 négyzetméteres körbekerített telek hirdetésébe azt, hogy hatalmas nyűg lesz ezen a füvet nyírni, dehogy! Inkább azt írom, hogy ide a róka nem jön be, a házikedvenc meg nem megy ki!

És ha a hirdetésed felkeltette az érdeklődésemet, de annyira mégsem a szívem csücske az ingatlan, tudsz rajta segíteni?

- Hohó, mi kell? Van építészem, burkolóm, vizesem, gázosom, fertőtlenítőm, bármi, amire csak szükséged lehet! Csinálunk egy gyors állapotfelmérést, elmondod mit szeretnél, tetőcserét, új fürdőt, garázsbejárót, ami csak eszedbe jut. Ha ehhez pedig a pénzügyeket is átszámolnád ahhoz is tudok segítséget, akár hitelügyintéző, akár tanácsadó kell. Ezt követően beszélek mindenkivel, és már előtted is van az árajánlat az időponttal, amelynek megfelelően meg tudjuk majd csinálni számodra a megálmodott dolgokat.

És ahogy mondtam, árat mindig tudok mondani, akár pár hónapra előre is be tudom lőni attól függetlenül, hogy folyamatosan változnak most az anyagok. Csak ügyeskedni kell abban a tekintetben, hogy súlyozom kicsit a vásárlási költséget a felújítás költségeivel, és az ügyfél vágyainak már meg is felelt a végösszeg. Rutin meg az évek!

- Igen, most nyitási akciónk keretében a kizárólagos szerződések már 1,5 % sikerdíj ellenében is elérhetők, és ezen felül, hogy a vásárlóknak is kedvezzünk minden 50. eladásnál ingyenesen álljuk az ügyvédi költségét a vásárlónak, ami - ha valaki nem tudná - egy ingatlan árának 1-2 százaléka is lehet, ami azért szép kis összeg!

Ha felkeltette az érdeklődéseteket Dóri vagy Barbi, esetleg ingatlan eladás vagy vásárlás előtt állsz, nyugodtan kérd ki a véleményüket, csörögj rájuk a +36 70 673 7272-es, vagy ha a balatoni régióról van szó a +36 30 070 9191 számon, vagy dobj nekik egy e-mailt a  info@yourhome.company címre!

Egyedi zuhanyzót szeretne ennek a helyére? Miért is ne!Előtte.... utána!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: