2022. 09. 29., csütörtök, 19:25

Újra lesz nemzeti konzultáció, 6-7 milliárd forintba kerül majd

Ki ne szeretne konzultálgatni, főleg, ha az nemzeti, és főleg, ha a kérdések általában már a választ is magukba foglalják. Most ismételten lesz lehetőségünk erre, ugyanis jön az energetikai szankciókról való nemzeti konzultáció.

Egy hete derült ki, hogy a kormány ismételten nemzeti konzultációt fog tartani. Ez pedig az energetikai szankciókat célozza meg, a kormány szerint ugyanis azok nem jók, és most előszeretettel hivatkozik minden kormánypárti politikus arra, hogy az energiaválságot ezek a szankciók okozzák és természetesen nem az, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

 

A csütörtöki kormányinfóból pedig az is kiderült, hogy Gulyás Gergely miniszter szerint jelen helyzetben sem pénzkidobás 6-7 milliárd forintot elkölteni a konzultációra, ugyanis szerintük az a kormány mozgásterét növeli, na nem mintha enélkül ne tudnának bármit is megtenni. A kormányinfón a HVG rávilágított, hogy ez az összeg megegyezik azzal nagyjából, amit a kormány azon akart megspórolni, hogy a 2024-es önkormányzati- és EP-választás összevonják.

Mondjuk szerintünk elegendő lenne egy Google kérdőív is, az legalább olcsóbb.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: