2022. 09. 29., csütörtök, 10:12

Több középiskolát is összeköltöztetnek októbertől - A diákok egyik fele délután jár majd órákra

Legalább hat technikumot összevonnak október 1-jétől Debrecenben az elszálló rezsiköltségek miatt: a fűtési szezon idején két középiskola osztozik majd egy épületen, a diákok pedig délelőttös és délutános turnusban járnak majd be az órákra. 

A magas rezsiköltségek miatt a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumot összevonják a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikummal. Az átszervezést az intézmények fenntartója, a Debreceni Szakképzési Centrum várhatóan két műszakos rendszerrel oldja meg, vagyis délelőttönként az egyik, délutánonként a másik iskola diákjai járnak majd órára, amelyeket 35 percesre rövidítenek le. A kényszerű társbérlet októbertől egészen márciusig tartana, tehát az egész fűtésszezonban - számolt be a Debreciner.

Az Eduline-nak több olvasó azt jelezte, hogy az átszervezés nem csak ezt a két technikumot érinti, más középiskolákat is összevonnak pár hónapra. A gyáriasított iskolarendszer bár megoldás lehet ez az elszállt rezsiárakra, sőt még a pedagógus hiányra is, de komoly probléma lehet a különórák, nyelvtanfolyamok és az egyéb iskola utáni tevékenységek estében. Így ezekre csak akkor tudnak menni a diákok ha délelőttös műszakban tanulnak. Itt délutánosoknak nincs sport, nyelv, vagy fakt – majd B héten.

 

Vajon várható még több összevonás? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: