2022. 09. 29., csütörtök, 10:41

A Jeffrey Dahmer sztori az egyik legnézettebb Netflix műsor lett - A szörnyeteg a valóságban

Újabb hidegrázós igaz történettel sokkol a Netflix, amely a hírhedt sorozatgyilkosról, Jeffrey Dahmerről szól. A „Milwaukee Cannibal” néven is ismert Jeffrey Dahmer 1978 és 1991 között 17 férfi és fiú meggyilkolásáért volt felelős. Íme a Netflix Jeffrey Dahmer sorozatának igaz története.

A Netflix közzétette a nézettségi adatokat, melyek szerint a sorozatgyilkos gyomorforgató igaz történetét a szeptember 21-i indulás óta 196,2 millióan nézték meg. Aki látta már az tudja, hogy erős lett és nem azért mert filmesítve lett, hanem mert a szörnyeteg létezik és a borzalmak mind megtörténtek. A sorozat kísértetiesen hozta a valóságot, valószínűleg ezért is olyan megrázó ez az egész.

 

 

Dahmer 1960-ban született a wisconsini Milwaukee-ban, itt követte el a legtöbb gyilkosságot. A jelentések szerint Dahmert fiatal korától kezdve érdekelték az elhullott állatok és gyűjtötte a kis állatok csontvázait. 1978-ban szülei elváltak. Dahmer ezután az Ohio State egyetem hallgatója volt, bár ezt nem sikerült befejeznie alkoholproblémái miatt. 1978. december 29-én Jeffrey jelentkezett az Amerikai Egyesült Államok hadseregébe. Itt orvosi képzést kapott, de 1981 márciusában alkoholizmusa miatt eltanácsolták és a németországi Baumholderbe került, ahol laboratóriumban dolgozott. Innen visszatért Dél-Floridába, majd 1982-ben visszaköltözött szülővárosába nagymamájához. Itt később letartóztatták közszeméremsértésért.

 

1978 és 1991 között 17 férfi és fiú meggyilkolásáért volt felelős. Felháborító gyilkosságai feldarabolással, nekrofíliával és kannibalizmussal jártak, Dahmer később „Milwaukee Kannibálként” vált ismertté.

 

A homoszexuális férfi rendszerint ugyanúgy követte el a gyilkosságokat: az áldozatait saját lakására hívta, ahol közösült velük, majd altatót kevert az italukba. Dahmert az vezérelte, hogy létrehozzon egy olyan "zombit", aki csak az övé, és neki engedelmeskedik, ezért rendszerint savat öntött áldozatai agyára, mert úgy vélte, hogy így a szerencsétlenek nem gondolkodnak. Sikertelen kísérletei természetesen az áldozat halálával végződtek. Végül többnyire megfojtotta őket.

 

 

A seregben kapott orvosi képzés óta rendkívül érdekelték a belső szervek. Halott áldozatainak testét feldarabolta, és a részeket rendszerint elfogyasztotta. A folyamatot fotókkal dokumentálta, amelyekkel kidekorálta a szobáját. Áldozatainak több szervét is megtartotta és a hűtőjében formaldehidben tartotta azokat, a koponyájukat lelakkozta, és díszként használta. Azokat a maradványokat, amikre nem volt szüksége, feloldotta savban és lehúzta a wc-n.

 

Soha nem akartam szabadságot. Őszintén szólva, magamnak akartam a halált. Tudtam, hogy beteg vagyok, vagy gonosz vagyok, vagy mindkettő. Az orvosok meséltek a betegségemről, és most megnyugodtam - mondta a bíróságnak.

1991. július 22-én éjjel egy rémült fekete fiatalember egyik kezén bilinccsel megállított egy rendőrautót, Tracy Edwards azt mondta, hogy egy hatalmas kés van az ágy alatt, amit a rendőr meg is talált. Majd ahogy körbenézett, bizarr fotókra lett figyelmes, és ahogy ezeket megnézte közelebbről, nem csak pornografikus képeket talált, hanem megcsonkított és még egyéb horrorisztikus állapotban lévő holttestekről készült fotókat is, de amit ezután találtak, az minden képzeletet felülmúlt. 

 

Mivel Wisconsin államban a halálbüntetést már 1853-ban eltörölték, Jeffrey Dahmer a 17 rendbeli rábizonyított, s általa is bevallott gyilkosságért 957 év börtönbüntetést kapott, amit a columbiai büntetés-végrehajtási intézetben kellett letöltenie.

 

 

1994. november 28-án reggel Dahmer elhagyta a celláját, hogy elkezdje a rá kiszabott takarítói munkát. Vele tartott két másik elítélt is, Jesse Anderson és a skizofrén Christopher Scarver. Dahmer és Anderson úgy döntöttek, hogy megtréfálják a társukat: hátba vágták egy 51 cm hosszú vasrúddal, majd amikor Scarver megfordult, nem árulták el, melyikük volt az, csak nevettek. Christopher Scarver ezután elvette a vasrudat, és mindkettőjüket agyonverte a konditeremben. Dahmer azonnal belehalt a sérüléseibe.

Ezt a sorozatot viszont nem ajánljuk mindenkinek. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: