2022. 09. 27., Kedd, 13:49

Vaddisznók tartják rettegésben Új-Zéland fővárosát

via

Halomra öldöklik a kecskegidákat.

Mint egy gyilkosság helyszíne: Fosztogatnak, kecskéket ölnek, kutyákat tartanak félelemben, ezekkel a szavakkal egy horrorfilmet is fel lehet vezetni, na de ez itt a valóság. Új Zéland fővárosától, Weelingtontól pár kilométerre fekvő városi farmon ugyanis randalíroznak a vaddisznók, eddig közel 60 kecskegidát öltek meg, betörnek a lakók kertjeibe, kutyákat félemlítenek meg. A kecsketejfarm tulajdonosa, Naomi Steenkamp a Guardian-nek panaszkodott, hogy a gidákból gyakran csak lerágott csontdarabok, paták, a fej egyes részei maradnak meg.

Ez egy gyilkosság helyszíne. Ha találnak valamit, amit szeretnek enni, és ez egy ingyenes takarmány - mint egy újszülött gyerek -, akkor folyamatosan visszatérnek.

A múlt hónapban Steenkamp férje, Frans lelőtt egy vaddisznót, amely áttörte a kerítésüket, és 20 métere megközelítette a házukat. A 120 kilogrammos állat volt a legnagyobb állat, amellyel ötéves gazdálkodásuk során találkoztak. Wellington városi tanácsa is megerősítette, hogy Brooklyn külvárosában a vaddisznók száma egyre bővül, és problémákat okoz a helyieknek.

Új-Zéland vaddisznóállománya egyébként az 1700-as évek végén gyarmati hajókon kihozott sertésekből származott. Mára az ország nagyjából egyharmadán elterjedtek, és köztudottan károsítják az őshonos ökoszisztémákat és legelőket, megölik az újszülött állatokat, például bárányokat, és szarvasmarha-tuberkulózist hordoznak.

Para!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: