2022. 09. 25., Vasárnap, 18:53

Ezt a két fontos szabályt már a 2023-ban felvételizőknek is tudni kell

via

Két szabályváltozás is életbe lép jövőre az egyetemi felvételizés során, amit már most érdemes tudni – hívja fel diákok figyelmét az Eduline.

Ember legyen a talpán, aki lépést tud tartani az egyetemi felvételi rendszer változtatásaival. Szerencsére a legnagyobb hazai oktatási portál, az Eduline ebben is segít a felvételizőknek, most pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy jövőre életbe lép két szabályváltozás is, amivel már most érdemes számolni.

Nem lesz központi minimumponthatár

Mint írják, az egyetemek és főiskolák saját hatáskörben ezután is dönthetnek úgy, hogy minimumponthatárt húznak, de központi szabályhoz ezentúl nem kell igazodniuk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár úgy is határozhatnak, hogy középiskolai és érettségi eredményektől függetlenül bárkit felvesznek.

Nem lesz mindenkinek kötelező az emelt szintű érettségi

A másik fontos változtatás, hogy az egyetemek és főiskolák maguk dönthetik el, hogy a 2023-tól felvételizőktől kérnek-e egy (vagy több) emelt szintű érettségit, vagy eltekintenek ettől a követelménytől, és megelégednek a középszintű vizsgával. Erről bővebben itt olvashattok.

De nyugodjon meg mindenki, 2024-től természetesen újabb változások lesznek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: