2022. 09. 22., csütörtök, 08:03

Nem lesz több kontinensen átívelő labdarúgó Európa-bajnokság

Erről Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség szlovén elnöke beszélt, aki elmondta, hogy egyáltalán nem kedvelik ezt a koncepciót, és a jövőben inkább legfeljebb két ország tartja majd meg a tornát.

 

A 2020-ról 2021-re elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokságban 11 európai város - Budapest, Sevilla, Szentpétervár, London, München, Baki, Róma, Koppenhága, Bukarest, Amszterdam és Glasgow – adott otthont, ami a torna hatvanadik évfordulóján a páneurópai barátságot szimbolizálta. De most úgy tűnik, hogy ez egy egyszeri modell volt, és a jövőben nem találkozhatunk ilyen rendezéssel. Legalább is az UEFA szlovén elnöke, Aleksander Ceferin erről számolt be.

 

A szlovén sportvezető elmondta, a jövőben nem gondolkodnak 10-11 országban, mert a tavalyi Európa-bajnokság eléggé bonyolult volt, a világjárvány pedig még inkább megnehezítette a rendezést.

Ami a sportszakmai részét illeti, Svájc egy meccset játszott Rómában, majd egyet Bakiban, néhány csapat viszont állandóan otthon játszott, és a döntőbe két olyan válogatott került, amelynek nem kellett utaznia. Egyáltalán nem kedveljük ezt a koncepciót.

 

Ceferin hozzátette, az ötlet nem volt rossz, mert az első Európa-bajnokság hatvanadik évfordulóján a páneurópai barátságot szimbolizálta, de érzése szerint a tornát legfeljebb két országban kell megrendezni, vagyis szomszédos nemzetek közös pályázatát egyáltalán nem ellenzi. A 2024-es torna Németországban lesz, a 2028-as rendezés kapcsán pedig eddig három helyről érkezett érdeklődés: Törökországból, Olaszországból, valamint az Anglia, Észak-Írország, Skócia, Wales, Írország ötös részéről.

 

Mit szóltok hozzá?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: