2022. 09. 16., Péntek, 12:57

Több egység zárhat be a következő időszakban, mint a koronavírus alatt összesen

Megkezdődtek az elbocsátások és sorra zárnak be az üzletek országszerte a néhány hét alatt jelentősen megugrott rezsiszámlák miatt. És ez még csak a kezdet.

A Vendéglátók Ipartestülete szerint már most megkezdődtek az elbocsátások a vendéglátásban, amely csak tovább fog növekedni a következő időszakban, köszönhetően a hat-nyolcszor magasabb gázszámláknak októbertől. Kovács László az RTL Híradónak elmondta, októbertől járnak le a még kedvező árú, éves energiaszerződések, innentől kezdődhet majd a leépítés- és bezáráshullám, a következő hónapokban akár 10 ezren is kénytelenek lesznek bezárni.

Ha ezek a kisvállalkozások nem kapnak jelentős és hathatós állami segítséget akkor félő, hogy sokkal többen kényszerülnek majd bezárni, mint a pandémia következtében. Ez legalábbis az optimista forgatókönyv, a legrosszabb esetben ez a szám százezres nagyságrendű is lehet.

Sajnos Somogyban is sorra zártak be az üzletek és az egységek az elmúlt időszakban, és sajnos ez a sor csak bővülni fog a jelek szerint:

17377

17399

17321

17336

17397

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: