2022. 09. 16., péntek, 09:58

Kellemest a hasznossal - A seggébe dugott, rezgő análgyöngyökkel csalt egy fiatal sakkmester

Az ötszörös, magasan a világ legjobb sakkozójának tartott Magnus Carlsen váratlan vereséget szenvedett esélytelennek tartott ellenfelével szemben. Mint kiderült, a 19 éves Hans Niemannak szexuális segédeszközzel morzézták le a nyerő lépéseket.

A sakkpárbajnak a Saint Louis Sakk Klub versenye adott helyszínt, amelynek összdíjazása 350 000 dollár (kb. 143 millió forint) volt. A játszma után az ötszörös világbajnok Carlsen megjelentetett egy tweetet, amelyben közölte, hogy visszalép a tornáról. Ilyet még soha nem tett pályafutása alatt a sakknagymester. A norvég versenyző arra is utalt, hogy csalás történhetett a mérkőzésen. 

 

Magnus Carlsen balra, jobbra a már többször is csalással vádolt amerikai ellenfele

Egy norvég oknyomozó több másik médiummal együtt arra a következtetésre jutott, hogy Niemann rezgő análgyöngyöket használhatott. Az amerikai egyik segítője egy számítógépes program alapján morzejeleket küldött a szexuális segédeszközre, így Niemann érezte, majd dekódolta, hogyan is kell lépnie a győzelemért.

Az amerikai természetesen tagadta, hogy csalt volna, még azt is közölte, hogy ha kell, meztelenül is leül a sakknagymesterrel. A havonta átlagosan 400 millió megtekintést elérő Stripchat oldal fel is ajánlott 1 millió dollárt Niemannak, hogy játssza le ruha nélkül a meccset.

Az amerikai játékost korábban már többször csaláson kapták, néhányat még ő maga is bevallott. A történtek után kitiltották a világ legnagyobb sakkoldaláról, a chess.com-ról, és nem hívták meg a portál által szervezett, 1 millió dollár összdíjazású Global Championshipre sem.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: