2022. 09. 14., Szerda, 18:09

Málta, Luxemburg és Németország után Csehország is a kannabisz legalizálására készül

via

Csehországban tilos jelenleg a kannabisz fogyasztása, igaz a fogyasztók csak szabálysértési bírságot szabhatnak ki, nem indítanak ellenük büntetőeljárást.

Csehország kormánya éppen egy törvénytervezetet készít elő, ami a nem gyógyászati célú kannabisz fogyasztást is legálissá tenné. A tervezet várhatóan az év végéig fog elkészülni, a marihuána gyógyászati felhasználást néhány éve már legalizálták, de ez most egy egészen új teret nyit az ország drogpolitikájában.

Az elmúlt időszakban egyre több európai ország is arra készült, hogy legális termékként kezeljék a kannabiszt. Málta, Luxemburg és Németország kormányai után Csehország a következő állam, ahol terítékre került ez az ügy, de ez persze okozhat majd némi konfliktust azokkal az országokkal szemben, akik például zéró-toleranciát hirdetnek a kannabisz kapcsán is. Magyarország is ez utóbbiak közé tartozik, emiatt pedig kötelezettségszegés eljárás is folyik velünk szemben, ugyanis a gyógyászati kannabisz engedélyezésével kapcsolatos közös EU-álláspontot sem szavaztuk meg az ENSZ-ben.

Hogy meddig marad Magyarországon a zéró-tolerancia, az jó kérdés…

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: