2022. 09. 13., Kedd, 21:43

Megölték és elégették a dél-szudáni esőcsinálót, mert nem csinált esőt

Afrikában nagyon komoly károkat okozott a nyáron a szárazság és az aszály, és úgy tűnik ezt az esőcsinálók sem tudták az ellenkezőjére fordítani.

A dél-szudáni hírportál, a Radio Tamazuj közölte a hírt, amely szerint helyi fiatalok egy csoportja elfogott egy esőcsinálót, megverték, megölték, majd elégették a holttestét, miután szerintük az áldozat direkt hozott szárazságot a környékükre, Mohina falu fölé.

A hagyományok szerint az esőcsináló feladata, hogy biztosítsa, hogy időben essen az eső, és így lehetővé tegye a földművelést, ezért pedig minden általa kiszolgált faluban jogosult a termés és a jószágok egy részére. Egy esőcsináló természetesen nem tudja befolyásolni a klímaválságot és az aszályokat, amelyekből most jócskán kijutott az afrikai országnak is.

A gyilkosság azonban most óriási feszültséget szült Mohina és Lodwara települések között, ugyanis az esőcsináló családja és hozzátartozói most bosszút akarnak állni a másik településen, amiért megölték a férfit. Az is csak olaj a tűzre, hogy a hírportál szerint egyetlen gyanúsítottat sem fogtak el, de hatóságok szerint a felelősöket gyilkossággal fogják megvádolni.

Reméljük nem fajul el a konfliktus!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: