A süteményt elkészítő csapat már hónapok óta készült a rekord felállítására.
A canollo (többes számban canolli) tulajdonképpen egy habroló és a szó maga is csövet jelent. A canollo tésztája egy nagyon finom, olajban sütött omlós tészta, a tölteléke pedig tejszínnel selymesített ricotta, amit többnyire kandírozott gyümölccsel, vagy gyakran a darabolt pisztáciával vagy aprított csokival összeforgatva gazdagítanak. Na ebből a szicíliai csodából készítettek el most egy több, mint 21 méteres példányt, amivel Guiness-rekordot is döntöttek.
A rekord megdöntésére a sziget közepén fekvő Caltanissettában került sor, ahol már hónapok óta készült rá a csapat Lillo Defraia cukrászmester felügyelete alatt. Az óriás canollohoz több, mint 700 kiló ricottát használtak fel, a legszebb azonban az, hogy miután elkészült a remekmű és a bizottság is hivatalosan kijelentette az új rekordot, ingyen kiosztották az érdeklődőknek a sütit, akik hamar be is termelték azt!
Valljuk be, mi is ott lettünk volna!