2022. 09. 08., Csütörtök, 12:28

Gulyás: 10 köbméter fát mindenkinek biztosít a kormány, 18 fok lesz az állami intézményekben

Ráadásul hatósági áron juthat hozzá a lakosság.

A mai kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy nyilatkozott, hogy az erdőgazdaságok tájékoztatása szerint háztartásonként 10 köbméter tűzifát tud a kormány biztosítani.

A tűzifát hatósági áron vásárolhatja meg a lakosság közvetlenül az erdőgazdaságoktól, melyből 10 köbméter háztartásonként elég lehet a fűtési szezonra.

A tűzifa akció jövő hét csütörtöktől egészen a fűtési szezon kezdetéig tart majd, a kormányinfón elhangzottak szerint elég fa lesz az erdőgazdaságokban. Rönkfát lehet majd vásárolni,  lényegesen olcsóbb áron, mint amennyiért azt a TÜZÉP-en vennék. És ha már a fűtésnél tartunk, az is elhangzott a kormányinfón, hogy jól állunk a gázkészlettel: a lakossági és ipari gázfogyasztást is összevetve 81 téli napra elegendő földgázzal rendelkezünk, amely csak lakossági felhasználás esetén jóval többre lenne elegendő. Az is elhangzott, hogy 

minden állami intézményben megpróbálnak úgy visszavenni az elhasznált gáz mennyiségéből, hogy körülbelül a 18 fokot tudják biztosítani – szögezte le.

A szünetek halasztása témában feltett kérdésre adott válasza szerint ésszerűnek tartja, ha az őszi szünet helyett hosszabb téli szünetet tartanak majd az oktatásban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: