A Szaft ’N Burger - Az ország burgere verseny és steaksütő tusa elnevezésű versenyt második alkalommal rendezték meg Debrecenben. Az esemény ország minden részéről összehozta a hamburgerkészítő és kedvelő közönséget.
A profi mellett amatőr egyéni, csapatverseny, junior és freestyle kategóriát is hirdettek. Kilencvenheten gondolták úgy, hogy megmérettetik magukat valamelyik versenyen, a 2022-es év ország hamburgerét a profi kategória résztvevői közül választották meg.
A minőségi hússal kezdődik minden, s ha jól nyúlunk az alapanyagokhoz, a bucira is rászánjuk az időt, akkor igazából egy éttermi élményt tud kapni az, aki hamburgert eszik, és nem egy gyorsétteremben letudja azt, hogy az éhségét csillapítsa – mondta Kun Álmos főszervező.
Az értékelés során a kreativitás, az íz, a megjelenés és a kivitelezés szempontok alapján pontozták a beadott hamburgereket. Az ország hamburgerét, azaz a legjobb burgert Valkó Tamás debreceni szakács készítette el.
A győztes burgerben az összetevők aránya, illetve elkészítése gyakorlatilag tökéletes módon volt megfogalmazva. Nagyon-nagyon sok versenyburgerben igazából az volt a probléma, hogy néha a több elvét vallották és mindenféle össze nem illő alapanyagot, illetve feltétet pakoltak bele a burgerbe, és nagyon sokszor volt, hogy túlkészült a hús vagy egyéb problémák voltak magával a burgerrel – értékelt Jancsa Jani gasztroblogger, a zsűri elnöke.
A győztes burger összetevői
-
Saját milkbread buci
- Hortobágy Angus húspogácsa
- Ír cheddar sajt
- Karamellizált hagyma (mézzel és worcestershire szósszal)
- Mézes-kapros savanyú uborka
- Chipotle majonéz
A győztes burger a tervek szerint hamarosan kapható lesz egy debreceni étteremben.